AK Parti Merkez İlçe Başkanı Köroğlu’ndan üst geçit ve ulaşım açıklaması: “Adeta krize döndü”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Köroğlu’ndan üst geçit ve ulaşım açıklaması: “Adeta krize döndü”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Köroğlu’ndan üst geçit ve ulaşım açıklaması: “Adeta krize döndü”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Köroğlu’ndan üst geçit ve ulaşım açıklaması: “Adeta krize döndü”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Sezer Köroğlu üst geçit ve ulaşım konularında yazılı bir açıklama yaptı.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sezer Köroğlu, bugün yazılı bir açıklama yaparak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in hafta sonu pazar yerinde bir vatandaş ile sohbetine kinaye yaptı. Başkan Köroğlu, üst geçit ve ulaşım konularında yaptığı açıklamasında belediyeyi göreve davet etti. Köroğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklaması şöyle:
“Zonguldak’ta üç vatandaşımızın hayatını kaybettiği acı olayın yaşandığı yaya geçidi bölgesine yapılan üst geçit, hepimizin ortak üzüntüsünün ardından devletimizin ilgili kurumları tarafından hayata geçirilmiş önemli bir çalışmadır. Bugün konuşulması gereken tek konu, üst geçidin asansörünün yapılması ve bu asansörün rutin bakım sorumluluğunun üstlenilmesidir.
Sayın İl Başkanımız Mustafa Çağlayan, Sayın Tahsin Erdem’i Karayolları Bölge Müdürü ve DSİ Bölge Müdürü ile birlikte değerlendirme yapmak üzere toplantıya davet etmiş; vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak, hatta Zonguldak’ın simgesi hâline gelecek bir üst geçit projesi için birlik içinde hareket etme çağrısında bulunmuştur. Ancak Sayın Erdem bu daveti dahi kabul etmemiştir.
Bu süreçte Karayolları her zamanki iyi niyetli tutumuyla,
“Asansörü biz yapalım, bakımını belediye üstlensin.”
şeklinde son derece makul bir teklif sunmuştur.
Daha vahim olan ise, Sayın Başkan’ın pazar yeri ziyaretinde vatandaşa,
“Karayollarının bu üst geçidi yapacak parası yokmuş.”
şeklinde gerçeği yansıtmayan bir beyanda bulunmasıdır. Bir vatandaşın
“O zaman sen yap.”
demesi üzerine
“Benim de param yok.”
şeklindeki cevabı, sürecin nasıl yanlış ve eksik aktarıldığının açık bir göstergesidir.
Oysa gerçekler nettir:
• Üst geçit yapılmıştır.
• Asansör Karayolları tarafından yapılacaktır.
• Belediyeden istenen yalnızca, yapılacak asansörün bakımını üstlenmesidir.
Halk Otobüsleri Konusunda 1,5 Yıllık Aksaklık
Önceki dönemlerde, pandemi koşullarına rağmen halk otobüsü hizmetlerinde bugünkü gibi bir aksama yaşanmamış; vatandaş mağdur edilmemiştir.
Ancak son 1,5 yılda, toplu taşıma şehrimizde adeta krize dönüşmüş; Sayın Tahsin Erdem göreve geldiği tarihten bu yana tek bir düzenli otobüs seferi dahi hizmete kazandırılamamıştır.
Vatandaşlarımız işe, okula, hastaneye giderken büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Toplu ulaşım, belediyeciliğin en temel görevlerinden biridir. Dün sorunsuz işleyen bir sistemin bugün bu kadar aksaması, yönetim anlayışındaki ciddi zafiyeti açıkça ortaya koymaktadır.
Bizler, siyasi nezaketimizi koruyarak, Zonguldak Belediyesi’ni hem üst geçidin asansörü konusunda hem de toplu ulaşım hizmetlerinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz.
Vatandaşın can güvenliği, ulaşım hakkı ve günlük yaşamı hiçbir şekilde ihmal edilemez.
Zonguldak’ın geleceği için, eksik bırakılan her hizmetin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

