Sümeyye Arıcı
Köşe Yazarı
Sümeyye Arıcı
 

Ne olacak sanki

Bu düşünce oldukça zarar veren üzerinde durmamız gereken bir cümledir. Evet yaparsan veya yapmazsan birşey olmayacak. Fiilen yada fiziki olarak bir yaptırımı olmayan herşey bu cümlenin temelinde yatıyor. O kadar derin bir cümle ki hangi konu üzerine söylersem söyleyeyim oraya ait olacak. Mesela dini olarak üzerimize düşen görevlerimiz var bir çoğunu adımızdan emin olduğumuz kadar emin olmamıza rağmen o anki nefsani duygulara kapılıp "ne olacak sanki" cümlesinin bahanesine sığınarak yapmıyoruz. İşte tam da burada başlıyor her şey. Fiziki olarak hemen bir zarar görmüş olsaydık elbette ki yapmazdık.  Bu cümle, bu düşünce öyle zehirlidir ki insanı ele geçirebilir. Doğrularımızı yanlışlara sürükler, ahlaki değerlerimizi baltalar dini inancımızın çizgilerinin dışında kalan her fiili düşünceyi bu cümleyle kendimize bir bahane olarak sunar ve gözümüzde bu cümleyle küçülttüğümüz fiilimizin veyahut fiilsizliğimizin sonucunu çok geç fark ederiz. Belki de fark etmeden zarara uğrar nedenini anlayamayız . Bu cümlenin en kötü yanı da kendimize yalan söylüyor, kandırıyor oluşumuzdur. Hayatımızı şekillendiren düşünçelerimizdir.Bir şey olmaz diyerek hafifletmeye çalıştığınız ne varsa gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2024 - Pazartesi

Ne olacak sanki


Bu düşünce oldukça zarar veren üzerinde durmamız gereken bir cümledir. Evet yaparsan veya yapmazsan birşey olmayacak. Fiilen yada fiziki olarak bir yaptırımı olmayan herşey bu cümlenin temelinde yatıyor. O kadar derin bir cümle ki hangi konu üzerine söylersem söyleyeyim oraya ait olacak. Mesela dini olarak üzerimize düşen görevlerimiz var bir çoğunu adımızdan emin olduğumuz kadar emin olmamıza rağmen o anki nefsani duygulara kapılıp "ne olacak sanki" cümlesinin bahanesine sığınarak yapmıyoruz. İşte tam da burada başlıyor her şey. Fiziki olarak hemen bir zarar görmüş olsaydık elbette ki yapmazdık. 

Bu cümle, bu düşünce öyle zehirlidir ki insanı ele geçirebilir. Doğrularımızı yanlışlara sürükler, ahlaki değerlerimizi baltalar dini inancımızın çizgilerinin dışında kalan her fiili düşünceyi bu cümleyle kendimize bir bahane olarak sunar ve gözümüzde bu cümleyle küçülttüğümüz fiilimizin veyahut fiilsizliğimizin sonucunu çok geç fark ederiz. Belki de fark etmeden zarara uğrar nedenini anlayamayız . Bu cümlenin en kötü yanı da kendimize yalan söylüyor, kandırıyor oluşumuzdur. Hayatımızı şekillendiren düşünçelerimizdir.Bir şey olmaz diyerek hafifletmeye çalıştığınız ne varsa gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.