İş Birliği Anlaşması

15.12.2018 - 10:54, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 1332+ kez okundu.
 

İş Birliği Anlaşması

Türkiye’nin üyesi olduğu Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO) şemsiyesi altında yürütülmekte olan Uluslararası Küresel Konumlama Sistemleri İzleme Ağı (IGMA) Projesi kapsamında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ile Çin Uydu Konumlama Ofisi (CSNO) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma kapsamında, Çin’in ABD’nin Küresel Konumlama Sistemi GPS’e alternatif olarak geliştirmekte olduğu Beidou Uydu Konumlama Sistemi’ne ait bir izleme istasyonu üniversitemizin kampüsüne kurulacak ve buradan elde edilecek gözlemlerle yeni uydu konumlama sisteminin performans testlerinin yanı sıra atmosfer ve meteoroloji üzerinde de çalışmalar yapılabilecek. İzleme istasyonundan Çin dışında tüm üye ülkelerde sadece bir istasyon bulunurken, Türkiye’de ODTÜ’den sonra ikinci istasyon üniversitemizde kurulmuş olacak. Ülkemize tanınan bu ayrıcalıkta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nün uzay teknolojileri konusunda bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu uluslararası düzeydeki çalışmaların önemli rolü bulunmaktadır.    

Türkiye’nin üyesi olduğu Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO) şemsiyesi altında yürütülmekte olan Uluslararası Küresel Konumlama Sistemleri İzleme Ağı (IGMA) Projesi kapsamında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ile Çin Uydu Konumlama Ofisi (CSNO) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Bu anlaşma kapsamında, Çin’in ABD’nin Küresel Konumlama Sistemi GPS’e alternatif olarak geliştirmekte olduğu Beidou Uydu Konumlama Sistemi’ne ait bir izleme istasyonu üniversitemizin kampüsüne kurulacak ve buradan elde edilecek gözlemlerle yeni uydu konumlama sisteminin performans testlerinin yanı sıra atmosfer ve meteoroloji üzerinde de çalışmalar yapılabilecek.

İzleme istasyonundan Çin dışında tüm üye ülkelerde sadece bir istasyon bulunurken, Türkiye’de ODTÜ’den sonra ikinci istasyon üniversitemizde kurulmuş olacak. Ülkemize tanınan bu ayrıcalıkta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nün uzay teknolojileri konusunda bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu uluslararası düzeydeki çalışmaların önemli rolü bulunmaktadır.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.