Mustafa Çağlayan’dan Devrim Dural’a: “Biz inşa ediyoruz, siz izliyorsunuz!”
Mustafa Çağlayan’dan Devrim Dural’a: “Biz inşa ediyoruz, siz izliyorsunuz!”
Mustafa Çağlayan’dan Devrim Dural’a: “Biz inşa ediyoruz, siz izliyorsunuz!”
Mustafa Çağlayan’dan Devrim Dural’a: “Biz inşa ediyoruz, siz izliyorsunuz!”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural’ın şehir hastanesi eleştirilerinin ardından bir açıklama yaptı.
CHP İl Başkanı Devrim Dural geçtiğimiz gün yazılı bir açıklama yaparak mevcut hastanelerde birçok sorunun yaşandığını dile getirdi, şehir hastanelerini ise yüksek yapım ve işletim maliyetleri nedeniyle birer “kara delik” olarak ifade ederek ülke bütçesine büyük yükler getiren yapılar olduğunu söyledi. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP’nin eleştirilerinin ardından bir açıklama yaptı. AK Parti İl Başkanı Çağlayan, Kemal Kılıçdaroğlu dönemini hatırlattı; vatandaşların 7-8 kişilik odalarda tedavi olmaya çalıştığını söyledi. İl Başkanı Çağlayan, eksiklik olduğu taktirde muhakkak bu eksikliklerin giderileceğinin altını da çizdi, ancak; Zonguldak için şehir hastanesi projesi yolunda çalışmaya da devam edeceklerini ifade etti. AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklaması şöyle: “Kıymetli hemşerilerim, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı şehir hastaneleriyle ilgili eleştirilerde bulunmuş. Kendilerine hatırlatmak isterim ki, çok değil, iki yıl önce Cumhurbaşkanı olsun diye oy verdikleri, bugün ise neredeyse nefret ettikleri Kemal Kılıçdaroğlu, SSK’nın başındayken bu ülkede hastanelerde insanlar yedi sekiz kişilik koğuşlarda tedavi olmaya çalışıyordu.
Sabahın üçünde, dördünde hastane önlerinde metrelerce kuyruklar oluşur, vatandaş sabah namazından önce sıra numarası alabilmek için beklerdi. Hastaneler hijyenden uzaktı, taburcu olmak için senet imzalatılırdı.
Bugünse, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde MHRS ile randevu sistemi geldi. Kuyruklar tarihe karıştı. İlaçlar eczaneden kolaylıkla temin ediliyor. İnsanlarımız artık tek ya da iki kişilik odalarda, otel konforunda tedavi görüyor.
Bu aradaki temel farkı unutmayacağız. Eksikler varsa elbette gidereceğiz. Ama şehir hastanesi gerekiyorsa, bu şehir için el birliğiyle çalışacağız.
Sağlık çalışanlarımızın her birine özverili emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onların daha iyi şartlarda çalışabilmesi için elimizden geleni yapacağız.
Sayın Dural’a da son bir hatırlatma: Bugün eleştirdiğiniz sistemi, dün destekledikleriniz mahvetmişti. Biz inşa ediyoruz, siz sadece izliyorsunuz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

