AK Parti Merkez İlçe Başkanı Köroğlu'ndan sert tepki: Kabul edilemez

Zonguldak 21.04.2026 - 17:59, Güncelleme: 21.04.2026 - 17:59 480 kez okundu.
 

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Köroğlu'ndan sert tepki: Kabul edilemez

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Köroğlu'ndan sert tepki: Kabul edilemez

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sezer Köroğlu, Ak Partili olduğu gerekçesiyle Zonguldak Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiye sahip çıktı. Başkan Köroğlu yaşanan durumu ‘kabul edilebilir değil’ şeklinde yorumladı.   Başkan Köroğlu yaptığı basın açıklamasında, “Zonguldak Belediyesinde yaşanan ve kamu vicdanını derinden yaralayan bir olayla karşı karşıyayız.   İş alımlarında işe girmeye hak kazanan Murat Altunkaya isimli vatandaşımızın, göreve başladıktan yalnızca bir gün sonra “siyasi görüşü” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığı iddiası, kabul edilebilir değildir.   Bu durum; liyakatın değil, ayrımcılığın; adaletin değil, keyfiyetin hâkim kılınmak istendiğinin açık bir göstergesidir.   Belediye yönetiminin başında bulunan Tahsin Erdem’in, bir yandan kendi yakın çevresine kapıları sonuna kadar açarken, diğer yandan ekmeğinin peşindeki bir vatandaşı siyasi kimliği üzerinden dışlaması; vicdanlarda derin bir yara açmıştır.   Bizim görev yaptığımız dönemde ise belediyede gerçekleştirilen hiçbir personel istihdamında; ne mevcut çalışanların ne de yeni işe alınan emekçilerin siyasi görüşü asla bir kriter olmamıştır. Tek ölçümüz liyakat, ehliyet ve adalet olmuştur.   Kamu görevleri; kişisel hesaplaşma alanı değildir. Belediyeler; belli bir görüşün değil, tüm vatandaşların hizmetindedir. Hiç kimse, siyasi tercihi nedeniyle işinden edilemez, ekmeğinden koparılamaz.   Bugün yaşanan bu olay sadece bir kişinin mağduriyeti değildir; bu, adalet duygusunun zedelenmesidir.” Dedi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Köroğlu'ndan sert tepki: Kabul edilemez

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sezer Köroğlu, Ak Partili olduğu gerekçesiyle Zonguldak Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiye sahip çıktı. Başkan Köroğlu yaşanan durumu ‘kabul edilebilir değil’ şeklinde yorumladı.

 

Başkan Köroğlu yaptığı basın açıklamasında, “Zonguldak Belediyesinde yaşanan ve kamu vicdanını derinden yaralayan bir olayla karşı karşıyayız.

 

İş alımlarında işe girmeye hak kazanan Murat Altunkaya isimli vatandaşımızın, göreve başladıktan yalnızca bir gün sonra “siyasi görüşü” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığı iddiası, kabul edilebilir değildir.

 

Bu durum; liyakatın değil, ayrımcılığın; adaletin değil, keyfiyetin hâkim kılınmak istendiğinin açık bir göstergesidir.

 

Belediye yönetiminin başında bulunan Tahsin Erdem’in, bir yandan kendi yakın çevresine kapıları sonuna kadar açarken, diğer yandan ekmeğinin peşindeki bir vatandaşı siyasi kimliği üzerinden dışlaması; vicdanlarda derin bir yara açmıştır.

 

Bizim görev yaptığımız dönemde ise belediyede gerçekleştirilen hiçbir personel istihdamında; ne mevcut çalışanların ne de yeni işe alınan emekçilerin siyasi görüşü asla bir kriter olmamıştır. Tek ölçümüz liyakat, ehliyet ve adalet olmuştur.

 

Kamu görevleri; kişisel hesaplaşma alanı değildir. Belediyeler; belli bir görüşün değil, tüm vatandaşların hizmetindedir. Hiç kimse, siyasi tercihi nedeniyle işinden edilemez, ekmeğinden koparılamaz.

 

Bugün yaşanan bu olay sadece bir kişinin mağduriyeti değildir; bu, adalet duygusunun zedelenmesidir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.