Neler oldu neler!

ZONDEF tarafından düzenlenen 2. Zonguldak tanıtım günleri açılışında protokol krizi yaşandı. Edinilen bilgiye göre açılış konuşmaları sırasında siyasi parti il başkanlarının konuşmaması kararı alındığı ancak bu kararın daha sonra delindiği anlaşıldı.

 

Protokol konuşmaları sırasında alınan karara rağmen İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’in konuşmacı listesinde yer aldığını gören MHP’liler tepki gösterdi. MHP MYK üyesi Murat Kotra protokol listesine Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar’ın müdahale ettiğini belirtti. Vali Yardımcısı Uçar’ın konuşması sırasında ise MHP MYK üyesi Murat Kotra, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür ve beraberindeki heyet açılışı terk etti.

 

Yaşanan kriz sonrası ulaştığımız MHP’li Kotra açıklamasında, “Protokol sırasında böyle bir durum ile karşılaştık. Bir vali yardımcısı konuşma listesine müdahale eder mi? Onun görevi midir bu? Ayrıca İP’in İl Başkanı eski Vali diye böyle iltimas mı geçilir? Yaşanan durum üzerine biz de AÇILIŞI terk ettik.” Dedi.