Aylık 150 Bin Liraya Muğlalı şirket aldı!

Geçtiğimzi günlerde KARAR Gazetesi’nin sorguladığı BEÜ İbn-i Sina Kampüsü Kantin ihalesinin ardından mevzu bahis kantinin aylık 150 Bin Lira+KDV ile MUğda menşeili firma olan ANS aldığı ortaya çıktı.

Hürdüşün Gazetesi’nden Lokman Gül imzalı habere göre;

1-7.08.2018 günü yapılan Tıp Fakültesi kantin ihalesine 2 firma girmiş 1. Firma Ekrem Büyükbaş, 2. Firma ise EPA firması ihaleye girmişti. EPA firması 4 milyon 200 bin TL ile ihaleyi almıştı.

2-Sonra şaibeli ihale ne hikmetse 2 firma ihaleye girmesine rağmen rekabet oluşmadığından ihale komisyon tarafından iptal edilmişti.

3-Komisyon iptal edilen ihaleyi tekrar 21.9.2018 günü yaklaşık bedel 4 milyon 436 bin TL’den ihaleye çıkmış ve ihale Cuma günü yapılmış olup ihaleye yine 2 firma katılmış, birinci firma Muğla firması ANS, ikinci firma EPA firması. İhaleyi Muğla firması ANS aylık KDV dahil 150 bin TL’ye yaklaşık 3 senelik 5 milyon 400 bin TL civarında kendisinde kaldığı görülüyor.

4- Şimdi soruyoruz yetkililere. Şimdi rekabet ortadan kalkmış mı oluyor? Geçen ihalede ve yeni ihaleye de 2’şer firma katılmıştı. İlk ihale iptal edilirken, 2. İhale neden iptal edilmeyip ANS firmasına verildi.

5-Şimdi soruyoruz yetkililere; Demek ihale ilk ihaledeki gibi acaba hedefte Zonguldak firması mı vardı da Zonguldak firması dışlanıp 2. İhalede Muğla firmasına ihale verildi.

6-Bu şaibeli ihalelere kim dur diyecek?

7-Kamuoyu yeni ihalenin bir an önce iptal edilmesi, edilmezse ihaleden ve komisyonlarda pis kokular etrafa yayılır. Yetkililerin dikkatine!