Zonguldak ve Bartın'da yüzlerce Çinli işçi var! Hazır mıyız!

27.01.2020 - 23:03, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 2662+ kez okundu.
 

Zonguldak ve Bartın'da yüzlerce Çinli işçi var! Hazır mıyız!

Çin'de ortaya çıkan yeni tip corona virüsü (2019-nVoC) salgını sürüyor. Çin'in başkenti Pekin'de, ülkede hızla yayılan yeni tip corona virüsü (2019-nCoV) salgınında bir kişi hayatını kaybetti. Salgın nedeniyle ülke genelinde can kaybı 82'ye, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 2 bin 844'e yükseldi.   Diğer taraftab Avrupa’da bazı vakalar görülürken Türkiye’de ise Aksaray’da çalışan Çinli işçiler Corona Virüsü şüphesi ile hastaneye başvurdu. Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü'nde doğal gaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçide baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü. Rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 Çinli işçinin yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi.   Diğer taraftan Zonguldak ve Bartın’da özel madne şirketlerinin yanı sıra santrallerde de bir çok Çinli çalıştığı biliniyor. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine herhangi bir Çinli işçi sağlık problemleri ile ilgili başvuru yapmasa da yaşanan gelişmeler ışığında dikkatli olunması gerekiyor.

Çin'de ortaya çıkan yeni tip corona virüsü (2019-nVoC) salgını sürüyor. Çin'in başkenti Pekin'de, ülkede hızla yayılan yeni tip corona virüsü (2019-nCoV) salgınında bir kişi hayatını kaybetti. Salgın nedeniyle ülke genelinde can kaybı 82'ye, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 2 bin 844'e yükseldi.

 

Diğer taraftab Avrupa’da bazı vakalar görülürken Türkiye’de ise Aksaray’da çalışan Çinli işçiler Corona Virüsü şüphesi ile hastaneye başvurdu. Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü'nde doğal gaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçide baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü. Rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 Çinli işçinin yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi.

 

Diğer taraftan Zonguldak ve Bartın’da özel madne şirketlerinin yanı sıra santrallerde de bir çok Çinli çalıştığı biliniyor. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine herhangi bir Çinli işçi sağlık problemleri ile ilgili başvuru yapmasa da yaşanan gelişmeler ışığında dikkatli olunması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.