Sert açıklama!

Zonguldak 23.09.2018 - 20:46, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 3305+ kez okundu.
 

Sert açıklama!

Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (ZGYD) Başkanı Çiğdem ŞEKERCİ’den Gazeteci Barış Doğan’a yapılan saldırı nedeniyle kınama mesajı yayımladı.  Şekerci, “İHA Muhabiri, meslektaşımız Barış Doğan’a yapılan çirkin saldırıyı üzülerek öğrendik. Kamu görevini ifa ederken gazeteci arkadaşımıza yapılan bu saldırı halkımızın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Kaçak işletildiği öğrenilen bir maden ocağında yaşanan göçük olayını kamuoyuna duyurmak adına olay yerine intikal eden Doğan, ağır şiddet, küfür, darp ve saldırıya maruz kalmıştır. Darp edilerek hastaneye kaldırılan Doğan’ın kamerası da kırılmıştır. Diğer meslektaşlarımız da aynı saldırıya uğramış ve kaçarak canlarını kurtarmışlardır. Kamu görevini yerine getiren gazetecilere yapılan saldırılar sıradan bir olaymış gibi düşünülemez. Bu saldırı basın özgürlüğüne, halkın haber alma özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. En ağır şekilde cezalandırılmadıkça, geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarında bu saldırılar devam edecektir. Meslektaşlarımız maalesef bu saldırılara sık sık maruz kalmakta ve yalnız bırakılmaktadırlar. Yasal olmayan, kaçak yollarla maden ocağı işletenler, madenci kardeşlerimizin de canını hiçe saymaktadırlar. Devletimiz kaçak ocaklarla mücadele etmekte ancak henüz bu vakaların önüne geçilememektedir. Kaçak ocaklarda gün geçmesin ki göçük olayları yaşanmasın, canı pahasına ekmek parasını çıkarmak isteyen madenci kardeşlerimiz hayatını kaybetmesin. Basın emekçileri kaçak ocaklarda göçük haberi yaparken sürekli saldırıya maruz kalmaktadır. Suç işleyenler suçlarına bir yenisini eklemekten maalesef ki çekinmemektedirler. Yaptırımlar ve cezalar ağırlaştırılmadıkça bu çirkin saldırılar devam edecektir. İHA Muhabiri Barış Doğan’a ve arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Barış Doğan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu olayların bir daha yaşanmaması adına gerekli tüm tedbirlerin alınmasını tüm yetkililerden talep ediyoruz”.

Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (ZGYD) Başkanı Çiğdem ŞEKERCİ’den Gazeteci Barış Doğan’a yapılan saldırı nedeniyle kınama mesajı yayımladı. 

Şekerci, “İHA Muhabiri, meslektaşımız Barış Doğan’a yapılan çirkin saldırıyı üzülerek öğrendik. Kamu görevini ifa ederken gazeteci arkadaşımıza yapılan bu saldırı halkımızın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır.

Kaçak işletildiği öğrenilen bir maden ocağında yaşanan göçük olayını kamuoyuna duyurmak adına olay yerine intikal eden Doğan, ağır şiddet, küfür, darp ve saldırıya maruz kalmıştır. Darp edilerek hastaneye kaldırılan Doğan’ın kamerası da kırılmıştır. Diğer meslektaşlarımız da aynı saldırıya uğramış ve kaçarak canlarını kurtarmışlardır.

Kamu görevini yerine getiren gazetecilere yapılan saldırılar sıradan bir olaymış gibi düşünülemez. Bu saldırı basın özgürlüğüne, halkın haber alma özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır.

En ağır şekilde cezalandırılmadıkça, geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarında bu saldırılar devam edecektir. Meslektaşlarımız maalesef bu saldırılara sık sık maruz kalmakta ve yalnız bırakılmaktadırlar.

Yasal olmayan, kaçak yollarla maden ocağı işletenler, madenci kardeşlerimizin de canını hiçe saymaktadırlar. Devletimiz kaçak ocaklarla mücadele etmekte ancak henüz bu vakaların önüne geçilememektedir. Kaçak ocaklarda gün geçmesin ki göçük olayları yaşanmasın, canı pahasına ekmek parasını çıkarmak isteyen madenci kardeşlerimiz hayatını kaybetmesin. Basın emekçileri kaçak ocaklarda göçük haberi yaparken sürekli saldırıya maruz kalmaktadır. Suç işleyenler suçlarına bir yenisini eklemekten maalesef ki çekinmemektedirler.

Yaptırımlar ve cezalar ağırlaştırılmadıkça bu çirkin saldırılar devam edecektir.

İHA Muhabiri Barış Doğan’a ve arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Barış Doğan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu olayların bir daha yaşanmaması adına gerekli tüm tedbirlerin alınmasını tüm yetkililerden talep ediyoruz”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.