Onu daha iyi anlıyorum

31.10.2018 - 18:30, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2531+ kez okundu.
 

Onu daha iyi anlıyorum

Onu şimdi daha iyi anlıyorum Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Erdal İnönü’nün 11. ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Siyasette maiyet biriktirmedi, kürsülerde bağırıp çağırmadı. Ona buna çatmadı, kimseyle kavga etmedi. Atmış yaşından sonra bölgesine hizmet vermek için siyasete girmiş bir mühendis olarak onu şimdi daha iyi anlıyorum” dedi. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı SHP Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’nün 11. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında, “Türk siyasetinin en özgün isimlerinden biri olan Erdal İnönü’yü ölümünün 11. yılında saygıyla anıyorum. Rahmetli İnönü bir siyasetçiden daha çok bilim insanı olarak tanındı. Ülke tarihine damga vurmuş bir ailenin çocuğu olmasına karşın sergilediği mütevazı kişiliği, alçak gönüllüğü ile hepimizin gönlüne taht kurdu. Türk tipi siyasetin bilinen normlarından uzak davranışları, açık sözlülüğü ve herkese güven veren dürüst kişiliğiyle tam bir geleceğin siyasetçisi profili çizdi. Esprili tavırları ile Türk siyasetinin gülen yüzü de olan Erdal İnönü, ülkenin en zor dönemlerinden birinde siyasal, etnik kamplaşmanın daha da derinleşmemesi için harcadığı çabalarla anılmayı hak eden bir isim oldu” dedi. MAİYET BİRİKTİRMEDİ, KÜRSÜLERDE BAĞIRIP ÇAĞIRMADI Siyasetin bir meslek değil hizmet makamı olduğunu da söyleyen Başkan Kantarcı açıklamasını, “Rahmetli Erdal İnönü mesleğinde büyük başarıları imza atmış büyük bir bilim insanıydı. Uzun yıllar ailesinin konumu gereği hep içinde olduğu siyasetten uzak durdu. Ama ülkenin içinde bulunduğu zorlu koşullar onu siyaset yapmaya adeta mecbur etti. O siyaseten aldığı her görevi, kendisine teslim edilmiş bir geçici bir kürsü olarak gördü ve öyle davrandı. Siyasette maiyet biriktirmedi, kürsülerde bağırıp çağırmadı. Ona buna çatmadı, kimseyle kavga etmedi. Gerçek bir demokrat olarak kendine tümüyle aykırı olan görüşlerin bile ifade özgürlüğünü savundu. Hınzır zekâsı ve esprileriyle ülkedeki siyasi tansiyonun düşmesi için uğraştı. Atmış yaşından sonra bölgesine hizmet vermek için siyasete girmiş bir mühendis olarak onu şimdi daha iyi anlıyorum. Sayın Erdal İnönü’yü rahmetle anarken kişiliğinin siyaset arenasında boy gösteren herkese örnek olmasını diliyorum” diyerek bitirdi.

Onu şimdi daha iyi anlıyorum

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Erdal İnönü’nün 11. ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Siyasette maiyet biriktirmedi, kürsülerde bağırıp çağırmadı. Ona buna çatmadı, kimseyle kavga etmedi. Atmış yaşından sonra bölgesine hizmet vermek için siyasete girmiş bir mühendis olarak onu şimdi daha iyi anlıyorum” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı SHP Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’nün 11. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında, “Türk siyasetinin en özgün isimlerinden biri olan Erdal İnönü’yü ölümünün 11. yılında saygıyla anıyorum. Rahmetli İnönü bir siyasetçiden daha çok bilim insanı olarak tanındı. Ülke tarihine damga vurmuş bir ailenin çocuğu olmasına karşın sergilediği mütevazı kişiliği, alçak gönüllüğü ile hepimizin gönlüne taht kurdu. Türk tipi siyasetin bilinen normlarından uzak davranışları, açık sözlülüğü ve herkese güven veren dürüst kişiliğiyle tam bir geleceğin siyasetçisi profili çizdi. Esprili tavırları ile Türk siyasetinin gülen yüzü de olan Erdal İnönü, ülkenin en zor dönemlerinden birinde siyasal, etnik kamplaşmanın daha da derinleşmemesi için harcadığı çabalarla anılmayı hak eden bir isim oldu” dedi.

MAİYET BİRİKTİRMEDİ, KÜRSÜLERDE BAĞIRIP ÇAĞIRMADI

Siyasetin bir meslek değil hizmet makamı olduğunu da söyleyen Başkan Kantarcı açıklamasını, “Rahmetli Erdal İnönü mesleğinde büyük başarıları imza atmış büyük bir bilim insanıydı. Uzun yıllar ailesinin konumu gereği hep içinde olduğu siyasetten uzak durdu. Ama ülkenin içinde bulunduğu zorlu koşullar onu siyaset yapmaya adeta mecbur etti. O siyaseten aldığı her görevi, kendisine teslim edilmiş bir geçici bir kürsü olarak gördü ve öyle davrandı. Siyasette maiyet biriktirmedi, kürsülerde bağırıp çağırmadı. Ona buna çatmadı, kimseyle kavga etmedi. Gerçek bir demokrat olarak kendine tümüyle aykırı olan görüşlerin bile ifade özgürlüğünü savundu. Hınzır zekâsı ve esprileriyle ülkedeki siyasi tansiyonun düşmesi için uğraştı. Atmış yaşından sonra bölgesine hizmet vermek için siyasete girmiş bir mühendis olarak onu şimdi daha iyi anlıyorum. Sayın Erdal İnönü’yü rahmetle anarken kişiliğinin siyaset arenasında boy gösteren herkese örnek olmasını diliyorum” diyerek bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.