Onlar Bir lira indirim yaptı Zonguldak izledi!

19.10.2018 - 16:36, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2840+ kez okundu.
 

Onlar Bir lira indirim yaptı Zonguldak izledi!

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın belediye meclis üyeleri ile birlikte aldığı karar doğrultusunda 2018 yılında su fiyatlarında 1 lira indirime gidildiği belirtildi. Başkan Çaylı yaptığı açıklamada, “Aldığımız bir kararımız var. Birkaç kararımız hatta. Öncelikle 2018 yılı su bedelini 1 lira düşürüyoruz. Yani 2019 yılındaki su tarifesinde, tarife cetvelleri çıktığı zaman su fiyatı 1 lira düşürülüyor. İkinci kararımız suyun dışında bütün tarife cetvellerinde ne kadar kalem varsa kalemlerin tamamına 2018 birim fiyatlarına hiç zam yapmadan aynen kalmasını önereceğiz. Çünkü bizim vermiş olduğumuz oylar bu kararları almaya yettiği için Aralık ayındaki toplantıda bu kararları önceden basınımızla paylaşalım, kamuoyuna duyuralım istedik” ifadelerini kullandı. Diğer taraftan Zonguldak’ta ise vatandaşların Türkiye ortalamasına göre daha yüksek bedellerle su kullandığı biliniyor. Ayrıca yine daha önce belediyenin aldığı Katı Atık bedelleri de uzun süre tartışma konusu olmuştu.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın belediye meclis üyeleri ile birlikte aldığı karar doğrultusunda 2018 yılında su fiyatlarında 1 lira indirime gidildiği belirtildi. Başkan Çaylı yaptığı açıklamada, “Aldığımız bir kararımız var. Birkaç kararımız hatta. Öncelikle 2018 yılı su bedelini 1 lira düşürüyoruz. Yani 2019 yılındaki su tarifesinde, tarife cetvelleri çıktığı zaman su fiyatı 1 lira düşürülüyor. İkinci kararımız suyun dışında bütün tarife cetvellerinde ne kadar kalem varsa kalemlerin tamamına 2018 birim fiyatlarına hiç zam yapmadan aynen kalmasını önereceğiz. Çünkü bizim vermiş olduğumuz oylar bu kararları almaya yettiği için Aralık ayındaki toplantıda bu kararları önceden basınımızla paylaşalım, kamuoyuna duyuralım istedik” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Zonguldak’ta ise vatandaşların Türkiye ortalamasına göre daha yüksek bedellerle su kullandığı biliniyor. Ayrıca yine daha önce belediyenin aldığı Katı Atık bedelleri de uzun süre tartışma konusu olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.