Engelli işçi mülakatında ne oldu?

DİĞER 09.10.2018 - 19:35, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 24138+ kez okundu.
 

Engelli işçi mülakatında ne oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okullarda çalıştırılacak olan 6 engelli işçinin kura ve mülakatlarının ardından kuşku uyandıracak şekilde yapılan puanlama mağduriyetin yaşandığı iddialarını beraberinde getirdi. Özellikle İsmail Eser isimli vatandaşın kuradan asilden çıkarak mülakatta elenmesi ise kafalarda soru işareti bıraktı. İsmail Eser isimli vatandaşın mülakata girdiğinde kendisine yöneltilen 5 sorudan üçünü doğru cevap verdiği ancak iki soruya ise yanlış cevap verdiği resmi evraklara yansıdı. Beş sorunun sorulduğu mülakatta 100’lük sistem üzerinden puanlama yapılırken 1 ve 2. Sırada ki işçinin 85 puanla en yüksek notu aldığı görüldü. Diğer 4 aday ise tüm soruları doğru bilmesinin ardından 80 puan aldığı yine resmi evraklara yansıyor. Fakat 3 soruya doğru cevap veren İsmail Eser isimli vatandaşın notundan 1 puan kırılması ise diğer adayların puanlamasına bakılarak manidar karşılandı. 1 puan ile liste dışı bırakılan Eser’in ise mağdur edildiği iddia edildi. Yine Eser’in arkasından gelen adayın yine 2 soruya cevap vermesine karşın Eser gibi 79 değil 78 puan aldığı görülüyor. Diğer taraftan 5 soru sorulması, 100’lük sistem üzerinden puanlama yapılması ise bir sorunun doğru cevap karşılığında ki değerinin 20 puan olduğu açık bir göstergesi. Mülakatta sorulan soruların, soru başına puanlaması neye göre belirlendi? Kamuoyu mülakata ilişkin şeffaf bilgilendirme yapılacak mı? Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, mülakatı ve sonuçlarını inceledi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okullarda çalıştırılacak olan 6 engelli işçinin kura ve mülakatlarının ardından kuşku uyandıracak şekilde yapılan puanlama mağduriyetin yaşandığı iddialarını beraberinde getirdi.

Özellikle İsmail Eser isimli vatandaşın kuradan asilden çıkarak mülakatta elenmesi ise kafalarda soru işareti bıraktı. İsmail Eser isimli vatandaşın mülakata girdiğinde kendisine yöneltilen 5 sorudan üçünü doğru cevap verdiği ancak iki soruya ise yanlış cevap verdiği resmi evraklara yansıdı.

Beş sorunun sorulduğu mülakatta 100’lük sistem üzerinden puanlama yapılırken 1 ve 2. Sırada ki işçinin 85 puanla en yüksek notu aldığı görüldü. Diğer 4 aday ise tüm soruları doğru bilmesinin ardından 80 puan aldığı yine resmi evraklara yansıyor. Fakat 3 soruya doğru cevap veren İsmail Eser isimli vatandaşın notundan 1 puan kırılması ise diğer adayların puanlamasına bakılarak manidar karşılandı. 1 puan ile liste dışı bırakılan Eser’in ise mağdur edildiği iddia edildi. Yine Eser’in arkasından gelen adayın yine 2 soruya cevap vermesine karşın Eser gibi 79 değil 78 puan aldığı görülüyor.

Diğer taraftan 5 soru sorulması, 100’lük sistem üzerinden puanlama yapılması ise bir sorunun doğru cevap karşılığında ki değerinin 20 puan olduğu açık bir göstergesi. Mülakatta sorulan soruların, soru başına puanlaması neye göre belirlendi?

Kamuoyu mülakata ilişkin şeffaf bilgilendirme yapılacak mı?

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, mülakatı ve sonuçlarını inceledi mi?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.