Beraat kararı veren hakimlere HSYK soruşturma başlattı

21.02.2020 - 14:11, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 3178+ kez okundu.
 

Beraat kararı veren hakimlere HSYK soruşturma başlattı

Zonguldak Barosu Başkanı Özel Eroğlu, "Hukuk her zaman hepimize her yerde lazım" dedi.   Hukukun evrensel ilkelerinin bağımsızlık ve tarafsızlık olduğunu belirten Baro Başkanı Avukat Özel Eroğlu, hakimler ve savcılar yüksek kurulunun verdiği soruşturma kararını değerlendirdi.     Barolar Birliği olarak konunun takipçisi olduğunu belirten Avukat Özel Eroğlu, "Malum son günlerde Osman Kavala'nın beraatinden sonra beraat kararı veren hakimler hakkında HSYK tarafından soruşturma başlatılmıştır. Osman Kavala davası ayrı bir davadır, verilen kararlar da ayrı bir tartışma konusudur ama teftiş konusu kabul edilemez. Hukukun evrensel ilkeleri bağımsızlık tarafsızlık adil olma ilkeleri ile hiç bağdaşmayan bir karardır. Hukuk her zaman hepimize her yerde lazım olan Adalet kavramını ulaşmak için mutlaka gerekli bir kavram bakıldığında bugün sizin için lehinize olan şeyler yarın bomerang etkisi yaparak tersine dönebilir. Onun için hukuk kendi mecrasında kalmalı, müdahaleler yapılmamalıdır. Biz hakimleri, savcıları da savunmuyoruz, hukukun evrensel ilkeleri savunuyoruz.Türkiye'ye büyük bir bölge baskı unsuru olarak etki yapacak bir soruşturma kararı. Bu sonuç itibariyle bu nereden kaynaklanıyor işin doğrusu HSYK'nın belki de yapısından kaynaklanıyor. Türkiye'de ki yargıçların etki altında kalmaması anlamında fevkalade önemlidir. Biz Zonguldak Barosu olarak asla yargıya yapılan bu tür müdahaleleri kabul etmiyoruz. Bunların son derece yanlış olduğunu düşünüyoruz ve bundan vazgeçilmesi umut ediyoruz.  Bu soruşturmaların son derece yanlış olduğunu hukukun ilkeleri ile hiç bağdaşmadığını tekrarlıyor Zonguldak Barosu olarak bunu kabul etmediğimizi ve bu kabul etmeme yolunda yapılacak mücadelenin içinde yer alacağımızı ifade ediyoruz" dedi.    

Zonguldak Barosu Başkanı Özel Eroğlu, "Hukuk her zaman hepimize her yerde lazım" dedi.

 

Hukukun evrensel ilkelerinin bağımsızlık ve tarafsızlık olduğunu belirten Baro Başkanı Avukat Özel Eroğlu, hakimler ve savcılar yüksek kurulunun verdiği soruşturma kararını değerlendirdi.  

 

Barolar Birliği olarak konunun takipçisi olduğunu belirten Avukat Özel Eroğlu, "Malum son günlerde Osman Kavala'nın beraatinden sonra beraat kararı veren hakimler hakkında HSYK tarafından soruşturma başlatılmıştır. Osman Kavala davası ayrı bir davadır, verilen kararlar da ayrı bir tartışma konusudur ama teftiş konusu kabul edilemez. Hukukun evrensel ilkeleri bağımsızlık tarafsızlık adil olma ilkeleri ile hiç bağdaşmayan bir karardır. Hukuk her zaman hepimize her yerde lazım olan Adalet kavramını ulaşmak için mutlaka gerekli bir kavram bakıldığında bugün sizin için lehinize olan şeyler yarın bomerang etkisi yaparak tersine dönebilir. Onun için hukuk kendi mecrasında kalmalı, müdahaleler yapılmamalıdır. Biz hakimleri, savcıları da savunmuyoruz, hukukun evrensel ilkeleri savunuyoruz.Türkiye'ye büyük bir bölge baskı unsuru olarak etki yapacak bir soruşturma kararı. Bu sonuç itibariyle bu nereden kaynaklanıyor işin doğrusu HSYK'nın belki de yapısından kaynaklanıyor. Türkiye'de ki yargıçların etki altında kalmaması anlamında fevkalade önemlidir. Biz Zonguldak Barosu olarak asla yargıya yapılan bu tür müdahaleleri kabul etmiyoruz. Bunların son derece yanlış olduğunu düşünüyoruz ve bundan vazgeçilmesi umut ediyoruz.  Bu soruşturmaların son derece yanlış olduğunu hukukun ilkeleri ile hiç bağdaşmadığını tekrarlıyor Zonguldak Barosu olarak bunu kabul etmediğimizi ve bu kabul etmeme yolunda yapılacak mücadelenin içinde yer alacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.